HTML

2009. augusztus 20-27.

Az ózdi Hétes telepen élő roma gyerekek médiablogja: cikkek, fotók, videók az önkéntesek által működtetett alkotótábor életéről.

A táborról és a blogról bővebben itt olvashat és itt hallhat.

A blogban nem lehet kommentelni, ha kérdése, véleménye van, írjon erre a címre: hetes09@gmail.com.

2009.10.14. 23:32 barb

Szolg. közl.: "Van mááásik!"

Ha hozzánk hasonlóan nem tudott elszakadni ezektől a tündéri lurkóktól, ne aggódjon, mert ahogy Eötvös Gábor zenebohóc mondaná: Van mááásik!, mármint másik blogunk. Ma elindult a cseppgyerek.blog.hu, örüljön velünk és kattintson!

komment

2009.09.19. 15:36 barimari

Jelenetek a Passióból - Az utolsó vacsora

Bódis Kriszta és Maly Robi a tábor időtartama alatt elkezdték forgatni a Passió című filmet. Ennek egyik - még nem végleges - jelenetét nézhetitek most meg.

komment

2009.09.19. 14:58 barimari

Jelenetek a Passióból - Az Olajfák hegyén

Bódis Kriszta és Maly Robi a tábor időtartama alatt elkezdték forgatni a Passió című filmet. Ennek egyik - még nem végleges - jelenetét nézhetitek most meg.

komment

2009.09.19. 14:54 barimari

"Ha megfogom az ördögöt" - a hétesi gyerekek előadásában

komment

2009.09.19. 14:48 barimari

"Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok" - a hétesi gyerekek előadásában

komment

2009.09.19. 14:36 barimari

"Aranyeső" - a hétesi gyerekek előadásában

komment

2009.08.31. 13:24 barimari

Záróakkordok

Töredékét sikerült csak rögzíteni annak, hogy milyen hangulatban zárult a tábor Gyuricska István pünkösdista prédikátor gyülekezeti termében augusztus 27-én délután. Reményeink szerint, blogunk olvasói nem hiányolják majd a megszokott informativitást a képsorok nézegetése közben.

Készítette: Péter, 42 éves. Vágó: barimari, 31 éves.

komment

2009.08.29. 19:07 klucsev

Az utolsó nap képei

A képeket készítették: Mary 12 éves, Roxi 10 éves, Kati 10 éves, Csipkerózsika 11 éves, Csicsere 10 éves, Rics 10 éves, Bözse 14 éves, Pat 10 éves, Szili 11 éves, Liz 10 éves.

komment

2009.08.29. 09:00 barimari

Türelem a szerelemért

A táborban Feuer Ivett színésznő és Bódis Kriszta, a filmes csoport vezető tanárának közreműködésével a fiatalok kisfilmet készítettek. A film témája és szövege a hétesiek saját élményén alapul, és improvizációs technikával készült. A szereplők által megvágott filmet szerda este a záróbulin vetítették le.

komment

2009.08.28. 15:25 barb

„Ugyanolyan vagyok, mint ti”

Kedden este a táborban levetítettük a Gettómilliomos című filmet. Az esten vendégünk volt Dinesh Harpal jógatanár, akivel a gyerekek szerda reggel interjút készítettek.

- Magát hogy hívják?

- Dineshnek.

- Honnan jön?

- Indiából.

- Maga cigány?

- Nem, indiai vagyok, de az nagyon hasonló. Magyarországon mondták nekem, hogy a cigányok Indiából jöttek nagyon régen, ezért voltam kíváncsi rátok, mert én ugyanolyan vagyok, mint ti.

- Hogyan élt Indiában?

- Nehéz gyerekkorom volt. Ehhez hasonló helyen nőttem fel, mint a Hétes, egy faluban. Nagyon szegények voltunk, sokat kellett küzdeni, de aztán elmentem tanulni, mert úgy gondoltam, hogy így találom meg a boldogulásomat.

- Ugyanaz a színünk.

- Igen, hasonló, csak én még egy kicsit sötétebb bőrű vagyok.

- Mi a foglalkozása?

- Jógatanár vagyok és óvóbácsi.

- Hány éves?

- 28.

- Mikor jött Magyarországra?

- Nyolc hónapja. Indiában ismerkedtem meg a feleségemmel, ő egy magyar lány. Egymásba szerettünk és ideköltöztünk.

- Van gyereke?

- Még nincs, de a feleségem terhes, egy-két hónap múlva születik meg a fiunk.

- Lehozza majd a gyerekét megmutatni nekünk?

- Igen, persze.

komment

2009.08.27. 01:05 barb

Szolg. közl.: a tábornak vége, a blognak nem

Szerdán délután véget ért a tábor egy elképesztően hangulatos záróbulival. Mindenkitől elnézést kérünk, de fontosabbnak tartottuk az utolsó napon, hogy a gyerekekkel legyünk, elbúcsúzzunk tőlük szépen, minthogy frissítsük a blogot. Nagyon sok videónk és fotónk van még, ha kialudtuk magunkat, feltöltjük.

komment

2009.08.26. 10:40 klucsev

A hatodik nap képei

A képeket készítették: Mary 12 éves, Gróf 15 éves, Roxi 10 éves, Kati 10 éves, Csipkerózsika 11 éves, Csicsere 10 éves, Rics 10 éves, Bözse 14 éves, Pat 10 éves.

komment

2009.08.25. 20:00 barb

A Hétesi alkotótáborról a Klubrádióban

Kedden este hétkor a Kontra című műsor vendégei voltunk. A műsor itt hallgatható meg.

 

komment

2009.08.25. 17:14 barb

A testfestés művészete

Virág Eszter és Éva festették a gyerekeket. Az arcukra és a derekukra figurákat rajzoltak a furgon előtt. Rúzzsal, csillámporral, szemfestékkel és szemceruzával Pókembert, pillangót, nonfikat, szivecskéket és virágokat festettek. Engem tegnapelőtt sminkeltek ki, de minden nap szoktak ilyet csinálni. A teljes arcom ki volt festve, fekete arcfestékkel és csillámporral. Jó érzés volt, ahogy festettek. Amikor készen voltunk a festéssel, nem tudtuk magunkat ott megnézni, de otthon a tükörben láttuk az arcunkat. Vízzel mosható a festék és szépen lejön. Párszor szoktam magamat otthon is sminkelni, mikor megyünk valahova anyáékkal és a tesóimmal.

Kép: Scooby Doo 12 éves

Szöveg: Királylány, 10 éves

komment

2009.08.25. 16:32 klucsev

Az ötödik nap képei

A képeket készítették: Mary 12 éves, Gróf 15 éves, Roxi 10 éves, Kati 10 éves, Csipkerózsika 11 éves, Csicsere 10 éves, Rics 10 éves.

komment

2009.08.25. 16:12 barimari

Kérdezz-felelek Somával

 

Készítette: Csipkerózsika, 11 éves. Vágó: barimari, 31 éves.

komment

2009.08.25. 16:06 barb

Somával buliztunk

Soma tegnap délután öt órakor érkezett meg Hétesbe. Nagyon várták az emberek, napról napra kérdezgették, hogy mikor jön már. A negyedik sátor előtt gyűltünk. Elsőnek kérdéseket mondott, például, hogy kívülről és belülről elfogadják-e önmagukat a gyerekek. Meg, hogy "ki érzi úgy, hogy szép? Ki az, aki jól tud énekelni? Ki vágyik arra, hogy külön szobája legyen? Ki az, aki elköltözne a Hétesből máshová?" Az emberek felnyújtották a kezüket, ha igennel válaszoltak.

Amikor vége lett a kérdezgetésnek, Soma énekelni kezdett a mikrofonba. A cigány himnuszt énekelte, meg magyar dalokat, és még angol nyelven zenéket. A zene a magnóból ment közben. Somáért rajongtak az emberek, sikítoztak és tapsoltak, Kriszta még táncolt is. Az éneklés után autogramokat osztogatott. A gyerekek piszkálták a haját, hogy eredeti-e, és kiderült, hogy az. 

Kép: Fruzsi, 12 éves

Szöveg: Királyfi, 11 éves

komment

2009.08.25. 12:07 barb

Gyuricska kinyomta a 210 kilót

Gyuricska István fekvenyomó bajnok és pünkösdista prédikátor a barátaival fekvenyomó versenyt rendezett Hétesben. Hétfőn három órakor kezdődött, a napkollektor mellett tartotta, és vagy két órán keresztül ment. A legkisebb súly 20 kilós volt a kicsiknek, a legnagyobb 150 kilós a nagyoknak. Ezt csak a Harkály Attila bírta kinyomni, aki az első helyezett lett. A második Bari Richárd és Budai Zoli, a harmadik Botos Béla és ifj. Budai Barna lett. Ők érmeket és emléklapokat kaptak. Mindenki, aki kinyomott valamilyen súlyt, kapott emléklapot.

Miután végzett mindenki a súlynyomással, Gyuricska kezdett 40 kilóba belenyomni, és prédikált közben. Feltetette 60 kilóra, és azt mondta, hogy minden egyes súly a mi bűnünk. Aztán a 80 kilónál azt mondta, hogy 12 éves korában berúgott, de megbánta. A 100 kilós súlynál azt mondta, hogy ne feledjétek, hogy ha megszületnek a gyerekek, örökölik a bűneiteket. A 120-nál mondta, hogy sokáig ivott, és amikor részegen hazament, a felesége veszekedett vele.

A 140 kilónál mondta, hogy elkezdett hinni Istenben. A 160-nál mondta, hogy befejezte az ivást és kezdett jobbulni az élete. Aztán felrakatta 175 kilósra, mondta, hogy elkezdett járni gyülekezetbe. 185 kilónál mondta, hogy kezdett jobbulni az élete. 195 kilónál mondta, hogy el kezdett edzeni és gyülekezetbe járni. 200-nál mondta, hogy eldöntötte, ő lesz Isten embere és prédikálni fog. A 210 kilós súlynál Bódi Péter a rúdhoz betette a kezét, hogy ne essen rá a súly Gyuricskára. Gyuricska fura hangokat kezdett csinálni, de kinyomta a 210 kilót, és mondta, hogy hisz Istenben, és ti is higyjetek Istenben, mert hogy ha valamilyen baj van, akkor ő segíteni fog.

Kép: Kristóf, 11 éves

Szöveg: Ben, 12 éves

komment

2009.08.24. 18:33 barimari

A számháború

Számháborúztunk. Izgalmas volt. Nézzétek meg!

Készítette: Csipkerózsika, 11éves. Vágó: barimari, 31 éves

komment

2009.08.24. 15:25 barb

Bingó és számháború

Miklóska és Zsófi néni kitaláltak egy bingójátékot az iskolás csoportban. Kilenc kockát kellett rajzolni és beszínezni őket. Színes filctollakat húztunk csukott szemmel egy dobozból. Meg kellett mondani, hogy melyik szín az. Ha volt olyan színű kockánk a papíron, akkor beikszeltük. Amikor összegyűlt három szín, kaptunk egy levonót (matrica), amikor összegyűlt mind a kilenc, kaptunk egy nagy csillagot. Miután meguntuk a magyar bingót, elkezdtük angolul. Kihúztuk a filceket, és mondtuk angolul a színeket: blue, red, green, yellow, orange, pink, black. Én nyertem tíz csillaggal.

A bingózás után számháborút játszottunk. Miklóska hozott sok papírt számokkal a piros és kék csapatnak. Felraktuk a fejünkre, de először fordítva, hogy senki se lássa, aztán, amikor kiadták a parancsot, hogy bújás, elbújtunk. Aztán megfordítottuk a számunkat, majd ha megláttuk az ellenségünk számát, oda kellett menni Miklóskához mondani, hogy pl. piros, 3991. Akkor felírta a pirosokhoz, hogy egy ember kiesett, és az levette a papírt a fejéről. Mi győztünk, a kékek, egy kis csalással. Voltunk vagy tizen a csoportban, de öten vagy hatan kapucnit húztunk, és így nem látszott a számunk. Én leolvastam vagy hat számot, de aztán feladtam magam a Miklóskának.

Kép: Tapi, 10 éves

Szöveg: Ben, 11 éves

 

komment

2009.08.24. 13:08 barb

Jézus súgott Péternek

Bódis Kriszta és Maly Robi a hétesi gyerekekkel vasárnap délután a Passió című filmet készítették. A forgatás az úton és a Légónál volt, és kamerával vették fel. A gyerekekkel a Jézus feltámadása és az Utolsó vacsora jeleneteket játszatták el.

Beöltöztették a gyerekeket, aztán az angyal mondta Máriának, hogy Jézus feltámadt. A gyerekek vettek egy nagy levegőt, csodálkoztak és mondták egymásnak, hogy Jézus feltámadt. Kiabáltak és utána levonultak a szereplők.

Az Utolsó vacsorát az úton vették fel. Jézus és a tanítványok egy asztalnál ültek jelmezben, vacsoráztak és beszélgettek. Jézus súgott Péternek, mert megakadt a mondatban.

Kép: Rics, 12 éves

Szöveg: Junior, 12 éves

komment

2009.08.24. 11:10 klucsev

A negyedik nap képei

 

A képeket készítették: Mary 12 éves, Gróf 15 éves, Roxi 10 éves, Kati 10 éves, Csipkerózsika 11 éves, Csicsere 10 éves, Rics 10 éves.

komment

2009.08.23. 18:45 barimari

A fekvenyomó edzés videója

komment

2009.08.23. 16:54 barb

Rajzoltak az ovisok

Rajzoltunk, gyurmáztunk, színeztünk meg festettünk az ovis csoportban ma délután. Tizen voltunk gyerekek, kék, piros, zöld, sárga és fehér kisasztaloknál ültünk. Sára néni és Gergő bácsi adták nekünk a lapot, a színezőt, a ceruzákat, a graffitokat és a zsírkrétákat. Rajzoltunk ceruzával kocsit, nagy elefántot, Barbie babát, Hófehérkét és hét törpét, meg hercegnőt, királyfit és királylányt. Aztán kiszíneztük festékkel és zsírkrétával, rózsaszínnel, kékkel, meg zölddel. Gyurmából csináltunk szivecskét, csigát, Hableányt, babát meg egy embert és asszonyt. Otthon is szoktam rajzolni, rajzolok egy szivecskét és beleírom, hogy anya és apa, nagymama, meg a testvéreim nevét: Laura, Lacika, Lajoska.

Kép: Csicsera, 10 éves

Szöveg: Roxi, 8 éves

komment

2009.08.23. 16:30 barimari

Táncverseny

Készítette: Királylány, Vágó: Királyfi.

komment

süti beállítások módosítása