HTML

2009. augusztus 20-27.

Az ózdi Hétes telepen élő roma gyerekek médiablogja: cikkek, fotók, videók az önkéntesek által működtetett alkotótábor életéről.

A táborról és a blogról bővebben itt olvashat és itt hallhat.

A blogban nem lehet kommentelni, ha kérdése, véleménye van, írjon erre a címre: hetes09@gmail.com.

2009.08.24. 15:25 barb

Bingó és számháború

Miklóska és Zsófi néni kitaláltak egy bingójátékot az iskolás csoportban. Kilenc kockát kellett rajzolni és beszínezni őket. Színes filctollakat húztunk csukott szemmel egy dobozból. Meg kellett mondani, hogy melyik szín az. Ha volt olyan színű kockánk a papíron, akkor beikszeltük. Amikor összegyűlt három szín, kaptunk egy levonót (matrica), amikor összegyűlt mind a kilenc, kaptunk egy nagy csillagot. Miután meguntuk a magyar bingót, elkezdtük angolul. Kihúztuk a filceket, és mondtuk angolul a színeket: blue, red, green, yellow, orange, pink, black. Én nyertem tíz csillaggal.

A bingózás után számháborút játszottunk. Miklóska hozott sok papírt számokkal a piros és kék csapatnak. Felraktuk a fejünkre, de először fordítva, hogy senki se lássa, aztán, amikor kiadták a parancsot, hogy bújás, elbújtunk. Aztán megfordítottuk a számunkat, majd ha megláttuk az ellenségünk számát, oda kellett menni Miklóskához mondani, hogy pl. piros, 3991. Akkor felírta a pirosokhoz, hogy egy ember kiesett, és az levette a papírt a fejéről. Mi győztünk, a kékek, egy kis csalással. Voltunk vagy tizen a csoportban, de öten vagy hatan kapucnit húztunk, és így nem látszott a számunk. Én leolvastam vagy hat számot, de aztán feladtam magam a Miklóskának.

Kép: Tapi, 10 éves

Szöveg: Ben, 11 éves

 

komment

süti beállítások módosítása