HTML

2009. augusztus 20-27.

Az ózdi Hétes telepen élő roma gyerekek médiablogja: cikkek, fotók, videók az önkéntesek által működtetett alkotótábor életéről.

A táborról és a blogról bővebben itt olvashat és itt hallhat.

A blogban nem lehet kommentelni, ha kérdése, véleménye van, írjon erre a címre: hetes09@gmail.com.

2009.08.25. 12:07 barb

Gyuricska kinyomta a 210 kilót

Gyuricska István fekvenyomó bajnok és pünkösdista prédikátor a barátaival fekvenyomó versenyt rendezett Hétesben. Hétfőn három órakor kezdődött, a napkollektor mellett tartotta, és vagy két órán keresztül ment. A legkisebb súly 20 kilós volt a kicsiknek, a legnagyobb 150 kilós a nagyoknak. Ezt csak a Harkály Attila bírta kinyomni, aki az első helyezett lett. A második Bari Richárd és Budai Zoli, a harmadik Botos Béla és ifj. Budai Barna lett. Ők érmeket és emléklapokat kaptak. Mindenki, aki kinyomott valamilyen súlyt, kapott emléklapot.

Miután végzett mindenki a súlynyomással, Gyuricska kezdett 40 kilóba belenyomni, és prédikált közben. Feltetette 60 kilóra, és azt mondta, hogy minden egyes súly a mi bűnünk. Aztán a 80 kilónál azt mondta, hogy 12 éves korában berúgott, de megbánta. A 100 kilós súlynál azt mondta, hogy ne feledjétek, hogy ha megszületnek a gyerekek, örökölik a bűneiteket. A 120-nál mondta, hogy sokáig ivott, és amikor részegen hazament, a felesége veszekedett vele.

A 140 kilónál mondta, hogy elkezdett hinni Istenben. A 160-nál mondta, hogy befejezte az ivást és kezdett jobbulni az élete. Aztán felrakatta 175 kilósra, mondta, hogy elkezdett járni gyülekezetbe. 185 kilónál mondta, hogy kezdett jobbulni az élete. 195 kilónál mondta, hogy el kezdett edzeni és gyülekezetbe járni. 200-nál mondta, hogy eldöntötte, ő lesz Isten embere és prédikálni fog. A 210 kilós súlynál Bódi Péter a rúdhoz betette a kezét, hogy ne essen rá a súly Gyuricskára. Gyuricska fura hangokat kezdett csinálni, de kinyomta a 210 kilót, és mondta, hogy hisz Istenben, és ti is higyjetek Istenben, mert hogy ha valamilyen baj van, akkor ő segíteni fog.

Kép: Kristóf, 11 éves

Szöveg: Ben, 12 éves

komment

süti beállítások módosítása