HTML

2009. augusztus 20-27.

Az ózdi Hétes telepen élő roma gyerekek médiablogja: cikkek, fotók, videók az önkéntesek által működtetett alkotótábor életéről.

A táborról és a blogról bővebben itt olvashat és itt hallhat.

A blogban nem lehet kommentelni, ha kérdése, véleménye van, írjon erre a címre: hetes09@gmail.com.

2009.08.20. 23:00 barb

Beköszöntő

Magyarország egyik legszegényebb roma telepén, az ózdi Hétes telepen már harmadik éve tartanak alkotótábort Bódis Kriszta író és dokumentumfilmes vezetésével önkéntesek. Az idei táborban a filmes, a kézműves, a zenei, a tánc, az iskolai és óvodai fejlesztő, illetve a sport csoportokon kívül médiaprojekt is indul.

A projektet újságírók, fotó- illetve videóriporterek vezetik. Az egyhetes képzés alatt a telepen élő gyerekek megismerhetik a média működését, műfaji ismeretekre tehetnek szert, és elsajátíthatják az alapvető képkészítési technikákat. A blogban a tanulási folyamatot lehet majd nyomon követni, mivel itt minden cikket, képet és videót ők készítenek majd.

Ahogy a tábor úgy a blog célja is az, hogy az alkotást mindenki számára lehetővé téve önkifejezési eszközt adjon a legreménytelenebb helyzetben élők kezébe.

A blogban el szeretnénk kerülni a szélsőséges megszólalások lehetőségét, ezért nem lehet kommentelni. Akinek kérdése van, írjon a hetes09@gmail.com-ra levelet, lehetőség szerint igyekszünk majd gyorsan válaszolni.

komment

süti beállítások módosítása